martes, 28 de septiembre de 2010

Creative Commons



Hola bloggers! A continuació penjaré un article sobre el creative commons, espero que us serveixi!

El Creative Commons és una pagina web que ajuda als autors a donar a conèixer les seves obres, ja que permet intercanviar, mesclar, utilitzar... obres d’altres autor sempre tenint en compte les llicencies de l’obra escollida.  
Aquesta pàgina va ser creada per el professor de dret de la Universitat de Stanford Lawrece Lessig.
Quan un autor vol posar la seva obra al Creative Commons pot escollir entre tenir alguns drets reservats o tenir tots els drets reservats. A més a més també es pott escollir entre 6 tipus de llicencia diferents, basada en quatre condicions basiques:
·         Reconeixement:  La obra de l’autor serà distribuïda i copiada, però sempre es deixarà clar que ell es l’autor.  

·         Sense obra derivada: No es podran fer obres a partir de l’original.


·         No comercial: No obtindrà cap benefici econòmic.  

·         Compartir igual: Es podrà fer obres a partir de l’original sempre hi quan tinguin la mateixa llicència que l’obra de l’autor original . 
I els 6 llicencies, dintre de les quals es barregen les 4 condicions bàsiques explicades amb anterioritat, són:
·         Reconeixement: 
·         Reconeixement-sense obra derivada
·         Reconeixement-sense obra derivada- no comercial
·         Reconeixement- no comercial
·         Reconeixement- no comercial- compartir igual
·         Reconeixement- compartir igual
L’usuari que entra en aquesta pàgina web pot buscar vídeos i imatges que estiguin reservats per un dels drets explicats anteriorment.

Espero que us hagi agradat!
Fins a la proxima entrada!


domingo, 26 de septiembre de 2010

Missatgeria instantània

Hola bloggers! Com va tot? Espero que bé! A continuació veureu el meu treball sobre la missatgeria instantània, espero que us agradi!
·         Què és?

La missatgeria instantània o MI és una manera de que les persones es puguin comunicar en temps real utilitzant una xarxa de comunicació com pot ser Internet.

El seu funcionament es basa en que tu tens una llista de contactes, dels quals pots veure el seu estat (connectat, desconnectat, ocupat, enfeinat...), tot i que de vegades no es real i després els obres en un finestreta per mantenir una conversació. Metres que es parla es pot fer compartir jocs, aplicacions, utilitzar la webcam, micròfon...

·         Llista de xarxa de missatgeria instantània.

Les xarxes de missatgeria instantània més utilitzades són: Windows Live Messenger, XMPP o Jabber, ICQ, Google Talk, Yahoo Messenger, AOL Instant Messenger, Psi, Qq, AIM...



·         Què és el Pidgin?

El pidgin és un programa de missatgeria instantània, però la diferencia entre altres és que el pidgin és multiplataforma i multi-protocol, és a dir, agrupa totes les comptes de diferents llocs com hotmail, yahoo…, per tal de que l’usuari pugui parlar amb tots ells simultàniament.

·         Reflexió sobre la utilització de la MI, com l’utilitzo a nivell personal.

La missatgeria instantània(MI) ha evolucionat molt en els darrers anys, fins al punt en que casi tothom, principalment la gent jove l’utilitza diàriament. Aquest fet, es deu a que la MI es gratis i està disponible per tothom que tingui Internet i a més a més permet comunicar-te amb diferents persones alhora sense necessitat de trucar-les.

Jo utilitzo molt sovint la missatgeria instantània, principalment Windows Live Messenger, per tal de poder comunicar-me amb els meus amics, companys de classe...


sábado, 25 de septiembre de 2010

La meva escola!

Hola de nou!
El treball d’aquestes últimes tres sessions ha consistit en fer una presentació de la meva escola mitjançant vídeos, fotos… amb dos companys més de la meva classe.
El meu col·legi està format per dos edificis, el que està situat al Passeig de la Generalitat, que és on van els alumnes des de P3 fins a 1r de primària i el que està situat al C/Andreu Febreb on anem els alumnes des de segon de primària fins a 4rt d’ESO que és el curs que estic fent actualment. En aquest blog nomes us ensenyaré l’edifici i les instal·lacions que estan on jo estudio dia a dia. Primer us mostraré el pati, on passen les millors estones de l’escola i on hi anem a l’hora d’educació física per practicar esport, ja que hi ha pista de futbol, bàsquet, hockey i voleibol.  

                                                                  
                                                  Els murals del pati, alguns fets per nosaltres.


També us mostraré:
·         El gimnàs, que es on estem a l’hora d’educació física quan no estem al pati.

Gimnàs
·         La porteria, on es veu l’objectiu d’aquest any: Obre els ulls, el món t'espera

                      
·         Els laboratoris, que és on fem els experiments de química, biologia i física

Laboratori
·         El teatre on de vegades es fan xerrades per als pares o per nosaltres sobre droges, anorèxia... i també es fan obres de teatre.
Teatre
·         La biblioteca, que es on acostumem a fer les xerrades de salut, socials...


·         Els passadissos de l’escola decorats per murals fets per nosaltres

     

Passadissos d'ESO.



Els treballs de ciencies i de música fets pels alumnes exposats al passadis         


                                                              Passadis de Primària  
                 
·         Les clases, tan de primària com secundària.

Aula de 2n d'Educació Primària

              Clase de Primària 


La meva clase, 4rt ESO A

·         La classe d’informàtica amb els meus companys d’optativa.


A més a més també us afeigeix-ho un video on es presenta l'escola, els nostres blogs... a través de l'ordinador.



Si voleu trobar més informació de l’escola podeu anar a la pagina web de la nostra escola (http://www.sagratcorvic.net/) o al seu blog (http://www.sagratcor.blogspot.com/)

martes, 14 de septiembre de 2010

La informàtica a la meva vida!

La nostra generació va néixer juntament amb Internet, per això nosaltres vivim les 24 hores del dia envoltats d’informàtica, ja que a partir de Internet la informàtica va  avançar molt més ràpid del que mai ningú hagués imaginat.
Tot i que Internet va sorgir l’any 1996, moltes persones diuen que les generacions posteriors al 92, estem adaptats a la informàtica perquè ens diverteix, però no nomes és això també es perquè hem crescut a la vegada que la informàtica. També diuen que no tenim cultura ja que ens passem el dia “enxufats” , part de raó tenen, però no tota, ja que la informàtica és com tot, la pots utilitzar de mil i una maneres diferents. No negaré ja que no es pot, que la majoria de  persones, entre les quals m’incloc, utilitzen la informàtica per jugar, comunicar-se i entretenir-se mitjançant facebook, msn, tuenti. pàgines de jocs, videoconsoles, televisió...
Però com en tot, la informàtica no nomes té una sola cara i a part d’utilitzar-la per tot el que ja he dit anteriorment també la utilitzo per formar-me intel·lectualment i artísticament . Jo la utilitzo d’una manera intel·lectual a l’hora de fer treballs, buscar informació d’alguna matèria per acabar-ho d’entendre o simplement  per interès propi. D’altra banda també la utilitzo artísticament, ja que una de les meves grans passions és fer fotografies, es podria dir que em passo bona part del dia amb la càmera a les mans! Per tan quan les acabo de fer, lògicament utilitzant un aparell informàtic (la càmera de fotos), les passo a l’ordinador i les retoco.
En conclusió, la informàtica està present en cada racó de la meva vida, però no nomes en l’ordinador, sinó també en la televisió, el mòbil, el telèfon fix de casa i fins i tot al col·legi. Sense la informàtica no podria fer gaire res, ja que no podria fer treballs, comunicar-me amb la gent, divertir-me, fer fotos, vídeos... Bàsicament des de que em llevo fins que me'n torno a dormir, tot el que faig està relacionat en la informàtica.  


sábado, 11 de septiembre de 2010

Hola bloggers!

Us dono la benvinguda al meu blog!


Perquès sapigeu una mica de mi, primer em presentaré. Sóc la Patricia. encara no tinc els 15 anys però els faré aviat i estic fent 4rt d'ESO en el col·legi Sagrat Cor de Jesús de Vic (http://www.sagratcorvic.net/).
He creat aquest blog per poder presentar d'una manera més original els treballs de l'optativa d'informàtica! Així doncs en els pròxims mesos podreu llegir els meus treballs i valorar-los.

Espero que us agradin!

Fins aviat bloggers!