sábado, 18 de diciembre de 2010

DIFERENTS FORMATS, DIFERENTS PROPÒSITS!

Hola bloggers!

Com ja vaig explicar en entrades anteriors, hi ha dos format basics:

·         Dibuixos vectorials:  Son un tipus d’imatge que es representa a través de línies i corbes que s’anomenen vectors. Aquest vectors tenen propietats del color i de la posició que s’elaboren a partir de formules matemàtiques i geomètriques amb les quals treballa el processador.  Les figures geomètriques bàsiques són: Línies, polilínies, polígons, cercles, el·lipsis corbes de Bézier, bezigonos i text. 

 Les avantatges principals d’aquest dibuix són: No perden qualitat quan modifiquem la seva mida, la seva posició o el color del gràfic, ja que el que es modifica es la fórmula matemàtica; les dimensions dels fitxers son més petites; les parts del dibuix es modifiquen amb facilitat; poden ser guardats i modificats en un futur i es poden animar. Però també tenen alguns inconvenients com que és bastant difícil reflectir la realitat amb figures geomètriques i per això se sol utilitzar en disseny d’arquitectura i d’enginyeria.

Els tipus de fitxers vectorials són: wmf, odg, cdr, ai, eps, swf, svg i dxf i els porgrames d’edició gràfica més utilitzats són: Corel Draw, Illustrator, Inksape...



·         Mapes de punts:  Són un tipus d’imatge formada per punts, als quals anomenem píxels.  Aquesta imatge és una quadricula on cada píxel es una cel·la, per tan com més cel·les tinguin la imatge de més qualitat serà, però pesarà molt. La qualitat de la imatge també es pot mesurar amb la profunditat de color o color veritable que es com s’anomena al nombre de colors del fitxer i pot ser 256 colors, 12,24 o 32 bits.

La densitat de punts de la quadríqula es mesura en punts per polzada (pp) i s’anomena resolució.  Quan la imatge s’amplia, es perd informació  i la imatge la veurem amb puntets o quadrets i quan passa això es diu que la imatge s’ha pixel·lat. Al comprimir una imatge, aquesta perd resolució i per tan qualitat. Però de vegades es necessari ja que sinó ocuparia massa espai. 

El fitxers de mapa de punts són: bmp, tif o tiff, gif, pict o pct, png, jpg o jpeg, psd, raw... i els programes d’edició gràfica són:  Photoshop, Grimp, paint...



viernes, 10 de diciembre de 2010

INKSCAPE: Busca les 7 diferències de la tecnologia!

Hola de nou bloggers!
En aquests últims dies hem estat fent un passatemps de les 7 diferencies, utilitzant el programa Inkscape. Amb aquest exercici havíem de posar amb practica tot el que sabíem sobre aquest programa com per exemple fer escrits, ombres als escrits, rodones, rectangles... El primer pas per fer-ho es partir el full en dos, després en una part hi has de dibuixar algun paisatge o alguna cosa i despres a l'altre bande i fas una còpia. Per acabar a la banda esquerra o la dreta hi treus o hi agefeixes set trets diferents que seran le set diferències! 

Espero que us agradi i conseguiu trobar totes les diferències! :D





INKSCAPE: Exercici 1!

Hola bloggers!
Fa uns dies que hem començat tema nou. En aquesta unitat hem parlat sobre el tractament d’imatges, els formats basic, que n’hi ha dos: vectorial i mapa de punts. De moment estem treballant el format vectorial amb un programa que s'anomena: Inkscape. A continuació podreu veure el primer treball que he fet amb aquest programa que consistia en fer un dibuix abstracte utilitzant cercles, espirals, estrelles, hexàgons... També els podies canviar de color, difuminar-los, arrodonir les puntes de les estrelles i hexàgons i també convertir polígons regulars en polígons irregulars:


viernes, 26 de noviembre de 2010

Movie maker!

Hola bloggers!

En les últimes sessions hem treballat les muntatges multimèdia, fent un video amb el movie maker. Nosaltres hem fet un video de les nostres ultimes vacances, en les qual vam anar a Roma, Paris i Granada. En aquest video a part d'imatges també hi hem afagit una canço i titols. A continuació teniu el nostres video perquè el valoreu i n'opineu.

Fins aviat!

martes, 26 de octubre de 2010

Els muntatges multimèdia!

Avui iniciem un tema nou: els muntatges multimèdia!
La multimèdia és la integració d'un únic conjunt de text, imatges, animacions, so i video. Els videojocs, les presentacions, la televisió... utilitzen objectes multimèdia, primer treballa el so i per altre banda treballen la imatge. I per acabar s'integra tot amb les "eines d'autor".
Hi ha dos tipus de multimèdia:
  • Lineal: L'usuari no te control sobre l'objecte multimèdia. Aquest avança de principi a fi, sense poder para en un punt mig. Un exemple són les pel·lícules.
  • No lineal: L'usuari pot controlar l'objecte multimèdia; pot saltar d'un lloc a un altre... Un exemple és un DVD amb menús.
Hi ha diferents formats de so, els més utilitzats són el wav, l'au, wma..., però últimament s'utilitza bastant el format mp3, que comprimeix el so de tal manera que ocupa molt menys que amb qualsevol altre format, ja que s’eliminen els son que la persona humana no pot captar i es deixen solament els que podem captar.

Per altre banda de formats de video també n’hi ha molts, i es classifiquen entre formats de video i còdecs de comprensió, els formats de video que permeten diferents còdecs de comprensió s’anomenen contenidors.
  • Formats de video més utilitzats:

o   L’avi i mpg, són els contenidors més utilitzats.
o   El wmv és el format de Mifrosoft.
o   El rm que és un dels formats més utilitzats per la transmissió de video per Internet.
  • Els còdecs més utilitzats:
o   El DV comprimeix video però no el so. 2 hores de video (DVD) ocupa 15 GB. S’utilitza en les càmeres digitals.
o   L’Mpeg comprimeix el video i el so en diversos nivell de comprensió.
o   El Xvid:  És un còdec lliure basat en l’mpeg 4, com que és lliure és bastant utilitzat. Una pel·lícula sencera ocupa 100 MB.

sábado, 16 de octubre de 2010

Eines de la web 2.0!

Hola bloggers!
Aquest serà l’últim article d’aquesta unitat, la web 2.0, i per acabar-la he fet un llistat de les diverses eines 2.0 que hem treballat a classe:
 Les que més hem treballat i han set: Blogger (https://www.blogger.com/start?hl=es), Missatgeria instantánea, Gmail, Pidgin , Youtube(http://www.youtube.com/?gl=ES&hl=es),Dale al play(http://www.dalealplay.com/) , Vimeo(http://www.vimeo.com/) , Creative Commons, Panoramio(http://www.panoramio.com/) , Barrapunto.com(http://barrapunto.com/), Wikipedia, Google Earth...
 Atres  eines 2.0 que hem vist però que no les em treballat han set:  Kalipedia, Menéame, http://cdeporte.rediris.es/, http://www.fotonatura.org/, http://www.educalia.educared.net/edujsp/home.jsp?idioma=ca, http://www.escaquejant.com/...
 Altres eines 2.0 que a la classe n’hem parlat però no les hem treballat: Yahoo, Napster, Skype, Flickr, World of Warcraft, WordPress.com, Twitter, Ipernity, Myspace, Facebook, Tuenti, Fotolog, Twitter, Google Talk...
En aquesta unitat he aprés moltes eines que no sabia com per exemple: el Panoramio, Barrapunto.com, vimeo..., alguns d’ells actualment no els utilitzaré gaire, però potser més endavant em poden servir, en canvi hi ha algunes que des de que les he aprés no paro d’utilitzar-les com el Dale al play.
Fins a la pròxima unitat!
Un petó.


viernes, 15 de octubre de 2010

La wikipedia!

La wikipedia  (http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada) és una enciclopedia en línea, on els usuaris penjen els articles, per això no són 100% fiables, aquest articles són utilitzats per altre usuaris. Va ser creada al gener del 2001 i desde llavors s'han  penjat 16 millons d'articles.


Per a mi, la wikipedia és molt útil a l'hora de fer treballs, ja que hi ha informació molt diversa i fàcil d'entendre. Però sempre que la utilitzo la comparo amb altres pàgines webs o altres fonts d'informació, per tal de verificar-la i evitar expresar-ho igual. A més a més també és molt útil a l'hora de buscar informació no relacionada amb el col·legi, però que m'interesin, com per exemple: música, esports, sèries de televisió, llibres....



Fins aviat bloggers! Espero que us hagi servit aquesta informació.






jueves, 7 de octubre de 2010

Comunitats virtuals: barrapunto.com

Les comunitats virtuals són un grup de persones amb les quals es comparteixen videos, fotos, música, enllaços, experiencies.... en un espai virtual com Internet: correu, fòrum, www...

Els temes d'una comunitat virtual és molt amplia pot anar desde esports fins a ciència passant per la natura, jocs, educació... Una comunitat virtual bastant interesant és:  http://barrapunto.com/. Aquesta pàgina web és un weblog col·laboratiu on els usuaris penjen els articles sobre tecnologia, informàtica.... i un cop han estat revisats es pengen i altres usuaris els comenten. Els comentaris poden ser puntuats per altres usuaris, però la gent que no esta registrada també pot comentar els articles i els comentaris però no pot penjar els seus propis articles. En conclusió els usuaris són la base d'aquesta comunitat virtual, com la majoria de comunitats virtuals.


L'estructura d'aquesta pàguina web és la següent: A dalt de tot hi ha el logo/anagrama d'aquesta pagina:


A la banda esquerra hi ha les seccions, en cada secció hi ha articles sobre el tema d'aquest secció, per exemple en la secció de Américas hi ha tot d'articles sobre Amèrica. A continuació teniu una impressió de pantalla sobre la secció de Américas:


A més a més, a la banda esquerra també hi ha un conjunt d'eines d'aquesta pàguina com per exemple: buscador, per contactar amb els administradors, etiquetas, alertas...
Per altra banda, a la banda dreta hi ha tot d'anuncis dels patrocinadors d'aquest blog i en el centre hi han els articles.

Això és tot per avui!
Fins a la próxima entrada!


martes, 5 de octubre de 2010

Comparem programes de compartir videos

Hola bloggers!
A continuació us faré una comparació de tres programes que serveixen per compartir videos

Les principals diferencies són:

Programmes
Qualitat d’imatge
No gaire bona
HD
Variada
Base de dades
Molt amplia
+ 6 milions
Escassa
+ 2 milions
Petita
+ 2 milions
Duració dels vídeos
aproximadament 10 min
Bastant llarga
Variada
Material
Majoritàriament de la Tv.
Fets pels propis usuaris
Alguns fets pels propis usuari i alguns trets de Tv.
Estructura de la pàgina principal
A la columna de l'esquerra: videos destacats i populars
A la columna de la dreta: tendencies i novetats 
A la columna de l'esquerra: videos recents
A la columna de la dreta: anuncis i el buscadar per grup
A la columna esquerra: videos i canals destacats, recomenats.
A la columna dreta: Iniciar la secció, anuncis i el núvul.
Cercar de videos
Amb buscador
Per grup
Amb buscador
Empresa
Google
Inter Active Cooperation
Advernet


Semblançes:

·         Serveix per compartir videos
·         Els videos són pujats pels usuaris de cada pàgina




Espero que us hagi servit aquesta informació.
Fins a la pròxima entrada!

martes, 28 de septiembre de 2010

Creative Commons



Hola bloggers! A continuació penjaré un article sobre el creative commons, espero que us serveixi!

El Creative Commons és una pagina web que ajuda als autors a donar a conèixer les seves obres, ja que permet intercanviar, mesclar, utilitzar... obres d’altres autor sempre tenint en compte les llicencies de l’obra escollida.  
Aquesta pàgina va ser creada per el professor de dret de la Universitat de Stanford Lawrece Lessig.
Quan un autor vol posar la seva obra al Creative Commons pot escollir entre tenir alguns drets reservats o tenir tots els drets reservats. A més a més també es pott escollir entre 6 tipus de llicencia diferents, basada en quatre condicions basiques:
·         Reconeixement:  La obra de l’autor serà distribuïda i copiada, però sempre es deixarà clar que ell es l’autor.  

·         Sense obra derivada: No es podran fer obres a partir de l’original.


·         No comercial: No obtindrà cap benefici econòmic.  

·         Compartir igual: Es podrà fer obres a partir de l’original sempre hi quan tinguin la mateixa llicència que l’obra de l’autor original . 
I els 6 llicencies, dintre de les quals es barregen les 4 condicions bàsiques explicades amb anterioritat, són:
·         Reconeixement: 
·         Reconeixement-sense obra derivada
·         Reconeixement-sense obra derivada- no comercial
·         Reconeixement- no comercial
·         Reconeixement- no comercial- compartir igual
·         Reconeixement- compartir igual
L’usuari que entra en aquesta pàgina web pot buscar vídeos i imatges que estiguin reservats per un dels drets explicats anteriorment.

Espero que us hagi agradat!
Fins a la proxima entrada!


domingo, 26 de septiembre de 2010

Missatgeria instantània

Hola bloggers! Com va tot? Espero que bé! A continuació veureu el meu treball sobre la missatgeria instantània, espero que us agradi!
·         Què és?

La missatgeria instantània o MI és una manera de que les persones es puguin comunicar en temps real utilitzant una xarxa de comunicació com pot ser Internet.

El seu funcionament es basa en que tu tens una llista de contactes, dels quals pots veure el seu estat (connectat, desconnectat, ocupat, enfeinat...), tot i que de vegades no es real i després els obres en un finestreta per mantenir una conversació. Metres que es parla es pot fer compartir jocs, aplicacions, utilitzar la webcam, micròfon...

·         Llista de xarxa de missatgeria instantània.

Les xarxes de missatgeria instantània més utilitzades són: Windows Live Messenger, XMPP o Jabber, ICQ, Google Talk, Yahoo Messenger, AOL Instant Messenger, Psi, Qq, AIM...



·         Què és el Pidgin?

El pidgin és un programa de missatgeria instantània, però la diferencia entre altres és que el pidgin és multiplataforma i multi-protocol, és a dir, agrupa totes les comptes de diferents llocs com hotmail, yahoo…, per tal de que l’usuari pugui parlar amb tots ells simultàniament.

·         Reflexió sobre la utilització de la MI, com l’utilitzo a nivell personal.

La missatgeria instantània(MI) ha evolucionat molt en els darrers anys, fins al punt en que casi tothom, principalment la gent jove l’utilitza diàriament. Aquest fet, es deu a que la MI es gratis i està disponible per tothom que tingui Internet i a més a més permet comunicar-te amb diferents persones alhora sense necessitat de trucar-les.

Jo utilitzo molt sovint la missatgeria instantània, principalment Windows Live Messenger, per tal de poder comunicar-me amb els meus amics, companys de classe...


sábado, 25 de septiembre de 2010

La meva escola!

Hola de nou!
El treball d’aquestes últimes tres sessions ha consistit en fer una presentació de la meva escola mitjançant vídeos, fotos… amb dos companys més de la meva classe.
El meu col·legi està format per dos edificis, el que està situat al Passeig de la Generalitat, que és on van els alumnes des de P3 fins a 1r de primària i el que està situat al C/Andreu Febreb on anem els alumnes des de segon de primària fins a 4rt d’ESO que és el curs que estic fent actualment. En aquest blog nomes us ensenyaré l’edifici i les instal·lacions que estan on jo estudio dia a dia. Primer us mostraré el pati, on passen les millors estones de l’escola i on hi anem a l’hora d’educació física per practicar esport, ja que hi ha pista de futbol, bàsquet, hockey i voleibol.  

                                                                  
                                                  Els murals del pati, alguns fets per nosaltres.


També us mostraré:
·         El gimnàs, que es on estem a l’hora d’educació física quan no estem al pati.

Gimnàs
·         La porteria, on es veu l’objectiu d’aquest any: Obre els ulls, el món t'espera

                      
·         Els laboratoris, que és on fem els experiments de química, biologia i física

Laboratori
·         El teatre on de vegades es fan xerrades per als pares o per nosaltres sobre droges, anorèxia... i també es fan obres de teatre.
Teatre
·         La biblioteca, que es on acostumem a fer les xerrades de salut, socials...


·         Els passadissos de l’escola decorats per murals fets per nosaltres

     

Passadissos d'ESO.



Els treballs de ciencies i de música fets pels alumnes exposats al passadis         


                                                              Passadis de Primària  
                 
·         Les clases, tan de primària com secundària.

Aula de 2n d'Educació Primària

              Clase de Primària 


La meva clase, 4rt ESO A

·         La classe d’informàtica amb els meus companys d’optativa.


A més a més també us afeigeix-ho un video on es presenta l'escola, els nostres blogs... a través de l'ordinador.



Si voleu trobar més informació de l’escola podeu anar a la pagina web de la nostra escola (http://www.sagratcorvic.net/) o al seu blog (http://www.sagratcor.blogspot.com/)