martes, 26 de octubre de 2010

Els muntatges multimèdia!

Avui iniciem un tema nou: els muntatges multimèdia!
La multimèdia és la integració d'un únic conjunt de text, imatges, animacions, so i video. Els videojocs, les presentacions, la televisió... utilitzen objectes multimèdia, primer treballa el so i per altre banda treballen la imatge. I per acabar s'integra tot amb les "eines d'autor".
Hi ha dos tipus de multimèdia:
  • Lineal: L'usuari no te control sobre l'objecte multimèdia. Aquest avança de principi a fi, sense poder para en un punt mig. Un exemple són les pel·lícules.
  • No lineal: L'usuari pot controlar l'objecte multimèdia; pot saltar d'un lloc a un altre... Un exemple és un DVD amb menús.
Hi ha diferents formats de so, els més utilitzats són el wav, l'au, wma..., però últimament s'utilitza bastant el format mp3, que comprimeix el so de tal manera que ocupa molt menys que amb qualsevol altre format, ja que s’eliminen els son que la persona humana no pot captar i es deixen solament els que podem captar.

Per altre banda de formats de video també n’hi ha molts, i es classifiquen entre formats de video i còdecs de comprensió, els formats de video que permeten diferents còdecs de comprensió s’anomenen contenidors.
  • Formats de video més utilitzats:

o   L’avi i mpg, són els contenidors més utilitzats.
o   El wmv és el format de Mifrosoft.
o   El rm que és un dels formats més utilitzats per la transmissió de video per Internet.
  • Els còdecs més utilitzats:
o   El DV comprimeix video però no el so. 2 hores de video (DVD) ocupa 15 GB. S’utilitza en les càmeres digitals.
o   L’Mpeg comprimeix el video i el so en diversos nivell de comprensió.
o   El Xvid:  És un còdec lliure basat en l’mpeg 4, com que és lliure és bastant utilitzat. Una pel·lícula sencera ocupa 100 MB.

sábado, 16 de octubre de 2010

Eines de la web 2.0!

Hola bloggers!
Aquest serà l’últim article d’aquesta unitat, la web 2.0, i per acabar-la he fet un llistat de les diverses eines 2.0 que hem treballat a classe:
 Les que més hem treballat i han set: Blogger (https://www.blogger.com/start?hl=es), Missatgeria instantánea, Gmail, Pidgin , Youtube(http://www.youtube.com/?gl=ES&hl=es),Dale al play(http://www.dalealplay.com/) , Vimeo(http://www.vimeo.com/) , Creative Commons, Panoramio(http://www.panoramio.com/) , Barrapunto.com(http://barrapunto.com/), Wikipedia, Google Earth...
 Atres  eines 2.0 que hem vist però que no les em treballat han set:  Kalipedia, Menéame, http://cdeporte.rediris.es/, http://www.fotonatura.org/, http://www.educalia.educared.net/edujsp/home.jsp?idioma=ca, http://www.escaquejant.com/...
 Altres eines 2.0 que a la classe n’hem parlat però no les hem treballat: Yahoo, Napster, Skype, Flickr, World of Warcraft, WordPress.com, Twitter, Ipernity, Myspace, Facebook, Tuenti, Fotolog, Twitter, Google Talk...
En aquesta unitat he aprés moltes eines que no sabia com per exemple: el Panoramio, Barrapunto.com, vimeo..., alguns d’ells actualment no els utilitzaré gaire, però potser més endavant em poden servir, en canvi hi ha algunes que des de que les he aprés no paro d’utilitzar-les com el Dale al play.
Fins a la pròxima unitat!
Un petó.


viernes, 15 de octubre de 2010

La wikipedia!

La wikipedia  (http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada) és una enciclopedia en línea, on els usuaris penjen els articles, per això no són 100% fiables, aquest articles són utilitzats per altre usuaris. Va ser creada al gener del 2001 i desde llavors s'han  penjat 16 millons d'articles.


Per a mi, la wikipedia és molt útil a l'hora de fer treballs, ja que hi ha informació molt diversa i fàcil d'entendre. Però sempre que la utilitzo la comparo amb altres pàgines webs o altres fonts d'informació, per tal de verificar-la i evitar expresar-ho igual. A més a més també és molt útil a l'hora de buscar informació no relacionada amb el col·legi, però que m'interesin, com per exemple: música, esports, sèries de televisió, llibres....



Fins aviat bloggers! Espero que us hagi servit aquesta informació.






jueves, 7 de octubre de 2010

Comunitats virtuals: barrapunto.com

Les comunitats virtuals són un grup de persones amb les quals es comparteixen videos, fotos, música, enllaços, experiencies.... en un espai virtual com Internet: correu, fòrum, www...

Els temes d'una comunitat virtual és molt amplia pot anar desde esports fins a ciència passant per la natura, jocs, educació... Una comunitat virtual bastant interesant és:  http://barrapunto.com/. Aquesta pàgina web és un weblog col·laboratiu on els usuaris penjen els articles sobre tecnologia, informàtica.... i un cop han estat revisats es pengen i altres usuaris els comenten. Els comentaris poden ser puntuats per altres usuaris, però la gent que no esta registrada també pot comentar els articles i els comentaris però no pot penjar els seus propis articles. En conclusió els usuaris són la base d'aquesta comunitat virtual, com la majoria de comunitats virtuals.


L'estructura d'aquesta pàguina web és la següent: A dalt de tot hi ha el logo/anagrama d'aquesta pagina:


A la banda esquerra hi ha les seccions, en cada secció hi ha articles sobre el tema d'aquest secció, per exemple en la secció de Américas hi ha tot d'articles sobre Amèrica. A continuació teniu una impressió de pantalla sobre la secció de Américas:


A més a més, a la banda esquerra també hi ha un conjunt d'eines d'aquesta pàguina com per exemple: buscador, per contactar amb els administradors, etiquetas, alertas...
Per altra banda, a la banda dreta hi ha tot d'anuncis dels patrocinadors d'aquest blog i en el centre hi han els articles.

Això és tot per avui!
Fins a la próxima entrada!


martes, 5 de octubre de 2010

Comparem programes de compartir videos

Hola bloggers!
A continuació us faré una comparació de tres programes que serveixen per compartir videos

Les principals diferencies són:

Programmes
Qualitat d’imatge
No gaire bona
HD
Variada
Base de dades
Molt amplia
+ 6 milions
Escassa
+ 2 milions
Petita
+ 2 milions
Duració dels vídeos
aproximadament 10 min
Bastant llarga
Variada
Material
Majoritàriament de la Tv.
Fets pels propis usuaris
Alguns fets pels propis usuari i alguns trets de Tv.
Estructura de la pàgina principal
A la columna de l'esquerra: videos destacats i populars
A la columna de la dreta: tendencies i novetats 
A la columna de l'esquerra: videos recents
A la columna de la dreta: anuncis i el buscadar per grup
A la columna esquerra: videos i canals destacats, recomenats.
A la columna dreta: Iniciar la secció, anuncis i el núvul.
Cercar de videos
Amb buscador
Per grup
Amb buscador
Empresa
Google
Inter Active Cooperation
Advernet


Semblançes:

·         Serveix per compartir videos
·         Els videos són pujats pels usuaris de cada pàgina




Espero que us hagi servit aquesta informació.
Fins a la pròxima entrada!