sábado, 18 de diciembre de 2010

DIFERENTS FORMATS, DIFERENTS PROPÒSITS!

Hola bloggers!

Com ja vaig explicar en entrades anteriors, hi ha dos format basics:

·         Dibuixos vectorials:  Son un tipus d’imatge que es representa a través de línies i corbes que s’anomenen vectors. Aquest vectors tenen propietats del color i de la posició que s’elaboren a partir de formules matemàtiques i geomètriques amb les quals treballa el processador.  Les figures geomètriques bàsiques són: Línies, polilínies, polígons, cercles, el·lipsis corbes de Bézier, bezigonos i text. 

 Les avantatges principals d’aquest dibuix són: No perden qualitat quan modifiquem la seva mida, la seva posició o el color del gràfic, ja que el que es modifica es la fórmula matemàtica; les dimensions dels fitxers son més petites; les parts del dibuix es modifiquen amb facilitat; poden ser guardats i modificats en un futur i es poden animar. Però també tenen alguns inconvenients com que és bastant difícil reflectir la realitat amb figures geomètriques i per això se sol utilitzar en disseny d’arquitectura i d’enginyeria.

Els tipus de fitxers vectorials són: wmf, odg, cdr, ai, eps, swf, svg i dxf i els porgrames d’edició gràfica més utilitzats són: Corel Draw, Illustrator, Inksape...



·         Mapes de punts:  Són un tipus d’imatge formada per punts, als quals anomenem píxels.  Aquesta imatge és una quadricula on cada píxel es una cel·la, per tan com més cel·les tinguin la imatge de més qualitat serà, però pesarà molt. La qualitat de la imatge també es pot mesurar amb la profunditat de color o color veritable que es com s’anomena al nombre de colors del fitxer i pot ser 256 colors, 12,24 o 32 bits.

La densitat de punts de la quadríqula es mesura en punts per polzada (pp) i s’anomena resolució.  Quan la imatge s’amplia, es perd informació  i la imatge la veurem amb puntets o quadrets i quan passa això es diu que la imatge s’ha pixel·lat. Al comprimir una imatge, aquesta perd resolució i per tan qualitat. Però de vegades es necessari ja que sinó ocuparia massa espai. 

El fitxers de mapa de punts són: bmp, tif o tiff, gif, pict o pct, png, jpg o jpeg, psd, raw... i els programes d’edició gràfica són:  Photoshop, Grimp, paint...



viernes, 10 de diciembre de 2010

INKSCAPE: Busca les 7 diferències de la tecnologia!

Hola de nou bloggers!
En aquests últims dies hem estat fent un passatemps de les 7 diferencies, utilitzant el programa Inkscape. Amb aquest exercici havíem de posar amb practica tot el que sabíem sobre aquest programa com per exemple fer escrits, ombres als escrits, rodones, rectangles... El primer pas per fer-ho es partir el full en dos, després en una part hi has de dibuixar algun paisatge o alguna cosa i despres a l'altre bande i fas una còpia. Per acabar a la banda esquerra o la dreta hi treus o hi agefeixes set trets diferents que seran le set diferències! 

Espero que us agradi i conseguiu trobar totes les diferències! :D





INKSCAPE: Exercici 1!

Hola bloggers!
Fa uns dies que hem començat tema nou. En aquesta unitat hem parlat sobre el tractament d’imatges, els formats basic, que n’hi ha dos: vectorial i mapa de punts. De moment estem treballant el format vectorial amb un programa que s'anomena: Inkscape. A continuació podreu veure el primer treball que he fet amb aquest programa que consistia en fer un dibuix abstracte utilitzant cercles, espirals, estrelles, hexàgons... També els podies canviar de color, difuminar-los, arrodonir les puntes de les estrelles i hexàgons i també convertir polígons regulars en polígons irregulars: